Karosa ŠM 11 na natáčaní seriálu Prázdniny

Zachovávanie kultúrneho technického dedičstva má svoj význam aj pri spoločensko-kultúrnych projektoch. Jedným z takýchto projektov je využitie historického vozidla pri výrobe filmov alebo seriálov.

A práve v pokračovaní úspešného seriálu Prázdniny, ktorý ste mohli sledovať na obrazovkách TV JOJ si „ zahral“ aj historický autobus Karosa ŠM 11 jedného z členov Klubu historických autobusov. Asi nie je potrebné spomínať, že všade kde sa historický autobus objavil, vzbudzoval veľký obdiv. „Princezná“, ako sa tento autobus v seriáli volal, vďaka Prázdninám zavítala aj na Myjavské kopanice, konkrétne do Borského Svätého Mikuláša a okolia Senice.

Seriálový majiteľ autobusu Ľubo Paulovič sa na jeho šoférovanie veľmi tešil. Každú cestu však bolo potrebné so šoférom vopred prejsť, aby sa štáb presvedčil, že autobus danú cestu skutočne prejde.

Krátka anotácia časti Výlet so susedom v ktorej si zahrala aj naša šm-ka:

Deti sa len pred chvíľou vrátili z cyklovýletu, a už sa nudia. Vyprovokujú Jana, aby vymyslel ďalší program. Jano má v ponuke návštevu jaskyne Driny. Nápad sa páči všetkým až na Klaudiu, lebo pre ňu to znamená opäť byť celý deň sama s Oskarkom. Zdeno sa podujme, že s ňou na chalupe zostane, ale Lily mamu uprosí. Veď bez Zdena by bol výlet o ničom. Výprava na čele s Lily ide za susedom, či náhodou nemá požičať auto, pretože všetci sa do toho Lacovho nezmestia. Sused žiadne auto nemá, ale môže ich do jaskyne odviezť na svojej „Princeznej“. A tak otcovia s deťmi idú na výlet spoločne so susedom, ktorý si po ceste robí zástavky a vybavuje všelijaké tajné záležitosti so svojimi kamošmi. Deckám sa to nepozdáva a varujú otcov, že sú zaiste súčasťou niečoho nelegálneho. Jano, Zdeno a Laco tomu najprv neveria, ale postupne nadobudnú vážne podozrenie. 

Ak ste tento diel seriálu náhodou nevideli, môžete si ho pozrieť TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *