Počas tohtoročnej Noci múzeí sa v premávke objavia aj autobusy KHA

BRATISLAVA – Už túto sobotu 19. mája 2018 sa uskutoční ďalší ročník obľúbeného podujatia Noc múzeí a galérií. Všetky zapojené múzeá a galérie sú v tento deň otvorené až do neskorých nočných hodín. Stačí zaplatiť iba raz (cena vstupenky je 2,- €) a vstup do ostatných inštitúcií už máte zadarmo. Návštevu jednotlivých múzeí a galérií môžete spojiť aj s mimoriadnou jazdou historických vozidiel, ktoré budú premávať až do polnoci.

Okrem nostalgických jázd parných a motorových vlakov Železničného múzea Slovenskej republiky po Bratislave a okolí, budú v premávke aj historické vozidlá mestskej hromadnej dopravy, ktoré budú premávať bezplatne. Môžete sa odviesť nie len historickými električkami a trolejbusmi – linky H1 (Hlavná stanica – Národné divadlo), H6 (Karlova Ves – Národné divadlo) a H12 (Zimný štadión – Valašská), ale aj s autobusmi na mimoriadnej linke H29.

Historické autobusy Dopravného podniku Bratislava, a.s. – Karosa ŠM 11 #3350 a Karosa Cabrio #2999 a Klubu historických autobusov – Karosa ŠM 11 #1382 a Karosa ŠL 11 #1760 budú premávať po trase MOST SNP (nástupište č.2) – nábrežie – Botanická – Riviera – Devínska cesta – HRAD DEVÍN a späť ako spomienka na najstaršiu autobusovú linku DN (neskôr 29) v Bratislave a 30. výročie ukončenia premávky autobusov Karosa Š11 v Bratislave (1963 – 1988).

Historické autobusy obslúžia zastávky:
 Most SNP (nástupište č. 2)
 Slovenské národné múzeum (nábrežie mimoriadna, v smere do Devína pri kostole v Podhradí)
 Chatam Sófer
 Lafranconi
 Botanická záhrada
 Vodárenské múzeum
 ostrov Sihoť – BVS
 Hrad Devín

Odchody zo zastávky Most SNP: každých 20 minút od 10:40 do 20:00
Odchody zo zastávky Hrad Devín: každých 20 minút od 11:20 do 20:40

Foto: ilustračné

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *